top news

Interviews

ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΙΜΠΑΣ-Η ΑΞΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Κυριακή, 28 Μάιος 2017 14:57

Ο καλύτερος τρόπος για να μεταλαμπαδεύσεις την κουλτούρα της μάρκας είναι η εκπαίδευση, επισημαίνει ο Γιώργος Ριμπάς, Υπεύθυνος Εκπαίδευσης Paul Mitchell Greece, ο οποίος μας μιλά για τη φιλοσοφία της εταιρείας στον συγκεκριμένο τομέα αλλά και για το πώς αυτή η γνώση μεταλαμπαδεύεται.

 

 

Της Άννας Ανδρεώλα

 

Η Paul Mitchell ξεκίνησε από τους John Paul Mitchell και τον John Paul DeJoria, με μότο «Από κομμωτές σε κομμωτές». Αυτό δεν αποτελεί μόνο ένα μότο, αλλά τον πυρήνα της φιλοσοφίας της μάρκας αναφορικά με τα προϊόντα αλλά και το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που παρέχει ένα Paul Mitchell κομμωτήριο. Ο καλύτερος τρόπος για να μεταλαμπαδεύσουν την κουλτούρα της μάρκας είναι η εκπαίδευση. Εκπαιδεύονται και εκπαιδεύουν διαρκώς. Το πεδίο της εκπαίδευσης άλλωστε είναι ατέρμονο. Αυτά και πολλά άλλα μάς είπε ο Γιώργος Ρίμπας.

 

Η συνεχής εκπαίδευση είναι από τα βασικά εργαλεία για τον επαγγελματία κομμωτή. Μιλήστε μας για τη φιλοσοφία της εταιρείας. Για την Paul Mitchell δεν υπάρχει ο όρος «πελάτης» κομμωτηρίου. Πρόκειται για τον «καλεσμένο» του κομμωτηρίου, που απολαμβάνει τις υπηρεσίες που αυτό του παρέχει. Επίσης, το κομμωτήριο χωρίζεται σε 6 τομείς/συστήματα, στα οποία ο καλεσμένος βιώνει διαφορετικές υπηρεσίες. Εκπαίδευση λοιπόν, για εμάς αποτελούν όλες οι ενέργειες στο χώρο του κομμωτηρίου. Ο ουσιαστικός διάλογος και η εξατομικευμένη προσέγγιση των καλεσμένων είναι το κλειδί για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα. Η σωστή συμβουλευτική στο Wash House, σε συνδυασμό με τα ιδανικά προϊόντα styling για κάθε τύπο μαλλιών, εγγυώνται μέγιστη απόδοση και σίγουρη επιτυχία. Στόχος μας είναι η ικανοποίηση του καλεσμένου, προσφέροντας το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτό επιτυγχάνεται μόνο μέσω της σωστής εκπαίδευσης, που θα δημιουργήσει σοβαρούς επαγγελματίες και αναπόφευκτα μια ακλόνητη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ καλεσμένου και κομμωτή. Τα έξι συστήματα εκπαίδευσης των κομμωτηρίων - 6 Economies που έχει αναπτύξει η Paul Mitchell είναι βασισμένα σε αυτή τη φιλοσοφία από το 1980. Η Paul Mitchell είναι μια εταιρεία που έχει ως όραμα την ουσιαστική ανάπτυξη των κομμωτηρίων μέσω της επιτυχίας των συνεργατών της, κάτι που χαρακτηρίζει την πορεία μας μέχρι τώρα.

 

Πώς κρίνετε το επίπεδο των κομμωτών στην Ελλάδα;

Υπάρχει σίγουρα πολύ πάθος για δημιουργία, μεγάλη όρεξη και φαντασία. Αυτό που λείπει είναι η σωστή οργάνωση, τόσο σε επίπεδο κομμωτηρίου, όσο και σε επίπεδο εκπαίδευσης. Σκεφτείτε ότι ακόμα και σήμερα, μετά από 8 χρόνια κρίσης, πολλά μεγάλα κομμωτήρια δεν έχουν προβεί σε ουσιαστικές αλλαγές στον τρόπο που χειρίζονται τα καθημερινά προβλήματα στη δουλειά τους. Η έγκαιρη διάγνωση τυχόν αδυναμιών, η τόλμη για αλλαγή και η υιοθέτηση της σωστής φιλοσοφίας μπορούν να κάνουν θαύματα. Στην Paul Mitchell πιστεύουμε πραγματικά ότι η αγορά του κομμωτηρίου έχει λαμπρό μέλλον στην Ελλάδα.

 

Ποιες είναι οι προτάσεις σας για το συνεργάτης σας κομμωτή, προκειμένου να αντεπεξέλθει στις ανάγκες της εποχής;

·Πρέπει να υπάρχει σωστή οργάνωση, σοβαρότητα, όρεξη για γνώση και διαφορετικότητα. Πώς είναι δυνατόν με τα εργαλεία του παρελθόντος να κερδίσουμε το μέλλον; Η Paul Mitchell προτείνει στα κομμωτήρια να εκπαιδευτούν με τα έξι συστήματά μας:

·Κρατήσεις

·Wash House

· Styling Station

· Color Bar

·Tool Bar

·Take Home Area.

Η εκπαίδευσή μας είναι πολυπρόσωπη, στοχεύοντας στη βαθιά και ουσιαστική γνώση των διάφορων τεχνικών, των επαγγελματικών προϊόντων, αλλά και στην καλλιέργεια του διαλόγου με τους καλεσμένους του κάθε κομμωτηρίου.

 

Διαβάστε αναλυτικά στο Εsteticaπου κυκλοφορεί.

Related items

  • NEW GENERATION FASHION LINES 28 Μάιος 2017

    Ένα διήμερο γεμάτο από φρέσκιες καλοκαιρινές ιδέες για τη μόδα του 2018 και αφιερωμένο και πάλι στην «Κιβωτό του Κόσμου», προσέφερε το New Generation Fashion Lines στο Παλαιό Χρηματιστήριο Αθηνών. Ο hair styling sponsor, η εταιρεία PAUL MITCHELL υποστήριξε δυναμικά το event με  hair stylists και προϊόντα και τις δύο ημέρες.

Copyright © 2012 | All rights reserved • PAPALIOS KONSTANTINOS & CO - DIRECTION BUSINESS NETWORK | email:info@esteticahellas.gr login | Powered by coolshop

popup - Wisepops - script

cookies - GR