top news

NEWS

H ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΚÉRASTASE

Παρασκευή, 08 Απρίλιος 2016 12:16

Την Τρίτη 5 Απριλίου, σε εκδήλωση  στο Μaison Kérastase στη Λεωφόρο Αμαλίας, η Kérastase παρουσίασε την εξειδικευμένη σειρά για ξηρά μαλλιά Nutritive.
 


Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η γνωστή ψυχολόγος, Σάντυ Κουτσοσταμάτη, που μας μίλησε για hair language και αν μπορεί άραγε ένα απλό άγγιγμα στα μαλλιά να εκφράζει διάθεση, επιθυμία, συναίσθημα. Το Estetica Hellas συνομίλησε με την κ. Κουστοσταμάτη σχετικά με τη «Γλώσσα των Μαλλιών»:
Ε: Γνωρίζαμε μέχρι τώρα το body language, μιλήστε μας για τη δύναμη του hair language.
Σ.Κ: Εμείς οι γυναίκες χρησιμοποιούμε πολύ τη γλώσσα του σώματός μας, όπως επίσης, έχουμε και την ικανότητα να αποκωδικοποιούμε τη γλώσσα του σώματος των άλλων, σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό σε σχέση με τους άντρες. Τα μαλλιά είναι ένα από τα μεγαλύτερα μέσα έκφρασης της γυναίκας, καθώς έχει παρατηρηθεί πως τα συναισθήματά της συχνά αντικατοπτρίζονται στις κινήσεις που κάνει με τα μαλλιά της. Ο Joe Navvaro, πρώην πράκτορας του FBI, παρατήρησε τις κινήσεις που κάνουν οι γυναίκες κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων. Με αυτό τον τρόπο αποκωδικοποίησε τις σκέψεις τους. Για παράδειγμα, μια γυναίκα που απομακρύνει τα μαλλιά από το πρόσωπό της, δείχνει ότι είναι αφοσιωμένη στον άλλο και δεν θέλει κάτι να μπει ανάμεσα σε εκείνη και το συνομιλητή της. H γυναίκα που σφίγγει την κοτσίδα της, είναι σα να λέει «είμαι έτοιμη, ας ξεκινήσουμε». Η κίνηση αυτή, δηλαδή, δείχνει αποφασιστικότητα και ετοιμότητα. Η γυναίκα που στριφογυρίζει τα μαλλιά της δείχνει ότι νιώθει ανία, ενώ η γυναίκα που είναι θυμωμένη και αγανακτισμένη, τραβά τα μαλλιά της.  Έτσι, τα μαλλιά στις γυναίκες έχουν τη δική τους γλώσσα.
 
Ε: Η γλώσσα του σώματος καθορίζει ποιος είσαι. Το ίδιο συμβαίνει και με το hair language;
Σ.Κ.: Η Amy Cuddy, η οποία μελετά τη γλώσσα του σώματος, υποστηρίζει ότι αν υιοθετήσουμε μια κίνηση, τότε είναι πολύ πιθανό να νιώσουμε ένα αντίστοιχο συναίσθημα. Δηλαδή, οι σωματικές εκφράσεις δεν απεικονίζουν μόνο τις σκέψεις μας, αλλά έχουν τη δύναμη να «ξεγελάσουν» τον εγκέφαλό μας και να νιώσει ένα αντίστοιχο συναίσθημα. Για παράδειγμα, αν υιοθετήσουμε μια στάση που εκφράζει αδυναμία, ηττοπάθεια, ντροπή και χαμηλή αυτοεκτίμηση, είναι πολύ πιθανό να αρχίσουμε να νιώθουμε αντίστοιχα συναισθήματα. Το ίδιο θα συμβεί και με μια πράξη υπεροχής, κυριαρχίας και αυτοπεποίθησης. Με την ίδια λογική, από τη στιγμή που τα μαλλιά είναι άλλο ένα ακόμη μέσο έκφρασης της γλώσσας του σώματος, υποθέτουμε ότι ισχύει το ίδιο.

 • H ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΚÉRASTASE • H ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΚÉRASTASE • H ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΚÉRASTASE •  

Related items

 • NEOΣ ΟΡΟΣ NUTRITIVE 8Η ΜΑGIC NIGHT SERUM, AΠΟ ΤΗΝ ΚΕRASTASE 08 Απρίλιος 2016

  Το 2019, η περιποίηση των μαλλιών κατακτά τη νύχτα, με το Nutritive 8H Magic Night Serum. Όπως μια πλούσια κρέμα νυκτός για το πρόσωπο, το 8H Magic Night Serum ενισχύει την επανορθωτική δύναμη του ύπνου θρέφοντας και αναδομώντας τα μαλλιά κατά τη διάρκεια της νύχτας.

 • ΝΕΑ ΜΑΣΚΑ ΜΑΛΛΙΩΝ ΚΕRASTASE AURA BOTANICA 08 Απρίλιος 2016

  H Kérastase σας βοηθά να αποφορτιστείτε από το άγχος της καθημερινότητας, προσφέροντάς σας μια υπέροχη εμπειρία περιποίησης με ένα νέο προϊόν Aura Botanica: τη MASQUE FONDAMENTAL RICHE για την εντατική φροντίδα των ξηρών, ευαισθητοποιημένων μαλλιών.

 • Ο ERIC PFALZGRAF, MAΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ 7 ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟΥ 08 Απρίλιος 2016

  Ένας χαρισματικός άνθρωπος, ένας παθιασμένος κομμωτής που δεν χάνει ευκαιρία να μεταδώσει το πάθος της τέχνης του, ο Eric Pfalzgraf, ιδιοκτήτης της διάσημης αλυσίδας κομμωτηρίων Coiffi1st,  βρέθηκε στην Αθήνα ως ομιλητής στο επιτυχημένο ετήσιο συνέδριο της Kérastase, «L’ Art du Luxe» που ήταν αφιερωμένο στην αριστεία και την προσωποποιημένη εξυπηρέτηση και μας αποκάλυψε τα 7 μυστικά που θα εξασφαλίσουν πιστή πελατεία στο κομμωτήριό μας.

 • NEA SPECIFIQUE 08 Απρίλιος 2016

  Η Kérastase παρουσιάζει ένα επαναστατικό επαγγελματικό πρωτόκολλο κομμωτηρίου. Με τη νέα Specifique, η Kérastase επεκτείνει τα όρια  της επιστήμης και της αποτελεσματικότητας.

Copyright © 2012 | All rights reserved • PAPALIOS KONSTANTINOS & CO - DIRECTION BUSINESS NETWORK | email:info@esteticahellas.gr login | Powered by coolshop

popup - Wisepops - script

cookies - GR