top news

NEWS

AΘΗΝΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ, Α SUCCESS STORY

Παρασκευή, 19 Ιανουάριος 2018 09:23

Από τις πλέον πετυχημένες  γυναίκες του ελληνικού επιχειρείν  η Αθηνά Νικολαΐδου Country Manager της Coty Professional Beauty μας μιλά για τους στόχους της και την λαμπρή πορεία της εταιρείας στην Ελλάδα  και στο εξωτερικό.


 
Γράφει η Άννα Ανδρεώλα
Τίποτα δεν είναι τυχαίο, το μυστικό της επαγγελματικής επιτυχίας είναι, η συστηματική δουλειά και η Αθηνά Νικολαΐδου το έχει αποδείξει. Διαθέτει μια επιτυχημένη πορεία 16 ετών στην Procter & Gamble, με βασικό ρόλο στα κεντρικά της εταιρείας στη Γενεύη, ως Senior Brand Manager Oral Care, με ευθύνη στρατηγικού σχεδιασμού και καινοτομίας για όλη την περιφέρεια Ευρώπης & Μέσης Ανατολής. Εδώ και λίγα χρόνια που επέστεψε στην Ελλάδα ανέλαβε καθήκοντα Εμπορικής Διευθύντριας στην Wella Ελλάδος και σε πολύ λίγο διάστημα το ρόλο της Country Manager Coty Professional Beauty. Έχει περάσει ήδη ένας χρόνος που δραστηριοποιήστε ως Διευθύντρια Ελλάδος στο Coty Professional Beauty.


Ποιες ήταν οι προκλήσεις που ενδεχομένως αντιμετωπίσατε αναφορικά με αυτή τη συγχώνευση;


Η συγχώνευση της Wella με την Coty, μία εταιρεία απόλυτα εστιασμένη στο χώρο της ομορφιάς, ήταν απόλυτα συμβατή σε στρατηγικό επίπεδο, οπότε τολμώ να πω ότι οι προκλήσεις που είχα να αντιμετωπίσω δεν ήταν πολλές. Επιπλέον, είχαμε την τύχη να μην έχουμε ιδιαίτερες οργανωτικές αλλαγές στο Professional Beauty Division (ένα από τα 3 τμήματα τα οποία δομούν την Coty). Ουσιαστικά παραμείναμε με το ίδιο οργανωτικό σχήμα, τα ίδια στελέχη και επιπλέον και στα ίδια γραφεία. Αυτή η σταθερότητα ήταν σημαντική για τη βέλτιστη διαχείριση της μετάβασης. Έτσι μπορέσαμε να μείνουμε εστιασμένοι στο όραμα μας να δίνουμε καθημερινά αξία στο χώρο της επαγγελματικής ομορφιάς.
 
Πού οφείλεται η αναγνώριση και η συνεχής ανοδική πορεία του χαρτοφυλακίου του Coty Professional Beauty;


Ας θυμηθούμε κατ’αρχήν ότι πίσω από το χαρτοφυλάκιο Coty Professional Beauty κρύβεται μία ιστορία 135 χρόνων μίας πρωτοπόρου εταιρείας προϊόντων κομμωτικής, της Wella. Με σημαντικές καινοτομίες στο χώρο όλα αυτά τα χρόνια, με μεγάλη επένδυση στην έρευνα, την τεχνολογία και την εκπαίδευση καθώς και τη δημιουργία νέων υπηρεσιών που βελτιώνουν το αποτέλεσμα αλλά και την εμπειρία που απολαμβάνουν οι πελάτες αλλά και οι τελικοί καταναλωτές. Επιπλέον, πολύ σημαντικό ρόλο πιστεύω παίζουν η υπευθυνότητα, η αφοσίωση, η κατανόηση των αναγκών των επαγγελματιών-συνεργατών μας, η ειλικρίνεια και ο σεβασμός απέναντι τους Το Coty Professional Beauty επενδύει σταθερά σε εκπαιδευτικά event, αλλά και σε μια σειρά fashion show ενισχύοντας μία πιο εξωστρεφή εικόνα. Ποια είναι η στρατηγική που οδηγεί την επένδυση σε αυτές τις ενέργειες; Η εκπαίδευση είναι για μας αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής μας, καθώς απαντά στη διαρκή ανάγκη των κομμωτών να εξειδικεύονται στη χρήση των προϊόντων μας. Σε ό,τι αφορά στα fashion shows, αναγνωρίζουμε την ανάγκη τη δική μας αλλά και των συνεργατών μας να μένουμε κοντά στις εξελίξεις στο χώρο της ομορφιάς αλλά και τις τάσεις της μόδας, καθώς είναι συγγενείς χώροι που αλληλοεπηρεάζονται και προσφέρουν ευκαιρίες έμπνευσης και ανάπτυξης.
 
Διαβάστε αναλυτικά στο τεύχος του Εstetica που κυκλοφορεί.

Related items

 • ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΩΝ ΙΝΤΕRNATIONAL TREND VISION AWARDS 19 Ιανουάριος 2018

  Η Coty παρουσίασε με ενθουσιασμό τους νικητές των βραβείων International Trend Vision Awards στη Λισσαβόνα της Πορτογαλίας! Η τριήμερη αυτή εκδήλωση είχε πολλές καινοτομίες, προσφέροντας στους 76 συμμετέχοντες από 43 χώρες από όλο τον κόσμο μια μοναδική επαγγελματική εμπειρία.

 • ΩΡΑ ΓΙΑ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ, WELLA PROFESSIONALS INVIGO 19 Ιανουάριος 2018

  H Wella Professionals κυκλοφορεί την Invigo, ένα νέο brand και ταυτόχρονα μια ολοκληρωμένη σειρά περιποίησης υψηλών επιδόσεων, που έχει σχεδιαστεί για να επαναφορτίζει τα μαλλιά σας γρήγορα και αποτελεσματικά, ενώ ταυτόχρονα ανταποκρίνεται στις εκάστοτε ανάγκες τους.

 • Ο ΟΙΚΟΣ CALVIN KLEIN FRAGRANCES ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΩΜΑ CALVIN KLEIN WOMEN 19 Ιανουάριος 2018

  O οίκοςCalvin Klein Inc., θυγατρική εταιρεία της PVH Corp. και της Calvin Klein Fragrances, που αποτελεί μέρος της Coty Inc., παρουσίασε τη νέα παγκόσμια έντυπη διαφημιστική καμπάνια για το νέο άρωμα CALVIN KLEIN WOMEN, το πρώτο άρωμα με τη ματιά του νέου Chief Creative Officer του οίκου, Raf Simons.

 • Η ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΑΔΙΑ ΤΩΝ HAIR AWARDS 2018 BY ESTETICA HELLAS 19 Ιανουάριος 2018

  Περισσότερα από 500 άτομα στη λαμπερή τελετή απονομής, όπου η δημιουργικότητα και η ομορφιά κυριάρχησαν, ενώ οι  Έλληνες κομμωτές είχαν και πάλι τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Copyright © 2012 | All rights reserved • PAPALIOS KONSTANTINOS & CO - DIRECTION BUSINESS NETWORK | email:info@esteticahellas.gr login | Powered by coolshop

popup - Wisepops - script

cookies - GR