top news

NEWS

ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ: Η L'ORÉAL ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΤΟ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤIΣΜΟ ΤΗΣ

Παρασκευή, 31 Μάιος 2019 07:44

Λίγο μετά την Ημέρα της Γης, η L'Oréal δημοσιεύει την Έκθεση Προόδου 2018 του προγράμματος βιωσιμότητάς της, Sharing Beauty with All, στην οποία αποτυπώνεται σημαντική πρόοδος, ιδιαίτερα όσον αφορά τη δέσμευση της εταιρείας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

 

Μείωση παραγωγής διοξειδίου του άνθρακα: ανανεωμένη απόδοση
Το 2018 η L’Oréal μείωσε κατά 77% σε απόλυτα μεγέθη, τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα των εγκαταστάσεων και των κέντρων διανομής της σε σύγκριση με το 2005, αυξάνοντας παράλληλα τον όγκο παραγωγής της κατά 38% την ίδια περίοδο. 

Η απόδοση αυτή αποδεικνύει την ικανότητα του Ομίλου να επιτυγχάνει οικονομικά αποτελέσματα μειώνοντας παράλληλα το περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Επιπλέον, μέχρι το τέλος του έτους, 38 από τα κέντρα παραγωγής της L'Oréal πέτυχαν ουδετερότητα στην εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα.

Αυτά τα επιτεύγματα αναγνωρίστηκαν από το CDP. Το 2018 και για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η L’Oréal είναι μία από τις δύο εταιρείες, ανάμεσα σε 3000 συνολικά, που έλαβαν την υψηλότερη βαθμολογία Α+++ από το CDP σε τρεις βασικούς άξονες: κλιματική προστασία, βιώσιμη διαχείριση του νερού και προστασία των δασών από την αποψίλωση. Η L’Oréal είναι η μόνη εταιρεία στον κόσμο που έχει λάβει αυτή την τριπλή διάκριση από το CDP για τρία συνεχή έτη. 

"Η κλιματική αλλαγή αποτελεί σημαντική ανησυχία για τον κόσμο, και οι συνέπειές της αποτελούν κάλεσμα για άμεση δράση. Ο Όμιλος L'Oréal έχει θέσει ως στόχο να επιτελέσει ηγετικό ρόλο στην προσπάθεια να ανταποκριθούμε στην πρόκληση αυτή", αναφέρει η Alexandra Palt, Chief Corporate Responsibility Officer του Ομίλου "Οι επιχειρήσεις πρέπει να συμμετέχουν και θα πρέπει να κριθούμε βάσει της αξίας των ενεργειών και των αποτελεσμάτων μας". 

 

Οι Μάρκες αναλαμβάνουν δράση

Η L'Oréal ενθαρρύνει τις μάρκες της να ενισχύσουν περαιτέρω την ευαισθητοποίηση και να κινητοποιήσουν τους συνεργάτες, τους πελάτες και τους καταναλωτές, πάνω σε σημαντικά περιβαλλοντικά και κοινωνικά ζητήματα. Ως μέλη του προγράμματος Sharing Beauty with All, οι μάρκες αναγνωρίζουν έναν συγκεκριμένο σκοπό και πραγματοποιούν για αυτόν εκστρατείες ευαισθητοποίησης. Το 2018, πάνω από τις μισές μάρκες του Ομίλου (57%) ανέλαβαν δράση, συμπεριλαμβανομένων των Armani, Biolage, Biotherm, Garnier, La Roche-Posay, και Ralf Lauren Fragrances.

 

Η L’Oréal Hellas πετυχαίνει τους παγκόσμιους στόχους

Το 2018, ήταν μια πολύ σημαντική χρονιά για τη L’Oréal Hellas, η οποία ακολουθώντας τα βήματα του παγκόσμιου προγράμματος βιωσιμότητας του Ομίλου, Sharing Beauty with All, ξεπέρασε τους στόχους που είχε θέσει σε τρείς βασικούς τομείς. 

Μείωσε κατά 97% τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα των κέντρων διανομής της σε σύγκριση με το 2005, μέσα από μία σειρά ενεργειών όπως η αλλαγή των συστημάτων κλιματισμού και θέρμανσης, η τοποθέτηση ενεργειακών λαμπτήρων και αυτόματων αισθητήρων ελέγχου του φωτισμού. 

Παράλληλα, μείωσε κατά 59% την κατανάλωση νερού, σε σχέση με το 2005, με την φύτευση φυτών ελληνικής υπαίθρου με περιορισμένες ανάγκες άρδευσης. 

 

 

Related items

 • ΝΕΑ ΠΑΛΕΤΑ ΣΚΙΩΝ EYE GO WILD ΑΠΟ ΤΗΝ L’OREAL PARIS 31 Μάιος 2019

  H νέα mega παλέτα σκιών Eye go Wild από την L’Oreal Paris, αποτελεί ξεκάθαρα το must-have beauty item της σεζόν και εσύ δεν πρέπει να την χάσεις! 

 • ΛΑΜΨΗ ΚΑΙ ΘΡΕΨΗ 31 Μάιος 2019

  Ανακάλυψε τώρα τη Blondifier! Την επαγγελματική σειρά απόλυτης περιποίησης και προστασίας χρώματος για κάθε τύπο ξανθού. Η ολοκληρωμένη σειρά BLONDIFIER χαρίζει λάμψη, θρέψη και επανόρθωση στα μαλλιά, ενώ παράλληλα διατηρεί ζωντανό το ξανθό χρώμα, μέχρι την επόμενη επίσκεψη στο κομμωτήριο.

 • Η L’ORÉAL PARIS ΚΑΙ Ο ΟΙΚΟΣ KARL LAGERFELD ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 31 Μάιος 2019

  Η L’Oréal Paris και ο οίκος KARL LAGERFELD είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν την αποκλειστική τους συνεργασία για το λανσάρισμα μιας μοναδικής συλλογής μακιγιάζ.

 • ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΕΙΑ “STYLE MY HAIR PRO” 31 Μάιος 2019

  Η L’ Oréal Professionnel είναι η πρώτη μάρκα του κλάδου που  χρησιμοποιεί την πρωτοποριακή υπηρεσία 3D δοκιμής χρώματος  μαλλιών σε πραγματικό χρόνο με την εφαρμογή «Style My Hair PRO».

Copyright © 2012 | All rights reserved • PAPALIOS KONSTANTINOS & CO - DIRECTION BUSINESS NETWORK | email:info@esteticahellas.gr login | Powered by coolshop

popup - Wisepops - script

cookies - GR