Print this page
NEWS

Η L’OREAL PROFESSIONAL PRODUCTS ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΚΟΜΜΩΤΩΝ

Παρασκευή, 26 Ιούνιος 2020 12:25

Μέσα στις πρωτόγνωρες συνθήκες «εγκλεισμού» μιας ολόκληρης κοινωνίας, η L’Oréal Professional Products, για ακόμη μια φορά, έκανε τη διαφορά, ευρισκόμενη κοντά στον επαγγελματία κομμωτή μέσα από πολύπλευρες ενέργειες.

 

 

Για περισσότερα από 110 χρόνια, η L’Oréal Professional Products συμπορεύεται με τους επαγγελματίες κομμωτές ως πραγματικός συνεργάτης υποστηρίζοντας τους σε κάθε τους βήμα. Με αίσθημα σεβασμού και ευθύνης, η L’Oréal Professional Products βρέθηκε και πάλι στο πλευρό των κομμωτών στη δύσκολη αυτή δοκιμασία, αφιερώνοντας όλους τους πόρους και την ενέργεια των ανθρώπων της για την οικονομική και συναισθηματική υποστήριξη και ενδυνάμωση του κομμωτικού κλάδου. Η ομάδα του Business Development της L’Oréal Professional Products μίλησε αποκλειστικά στο estetica.gr για τις δράσεις αυτές και το σημαντικό αντίκτυπο που είχαν για τον κομμωτικό κλάδο και τους επαγγελματίες κομμωτές.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΠΟ ΠΟΤΕ

Τεχνική και επιχειρηματική εκπαίδευση εντατικοποιήθηκαν μέσα από webinars & live sessions που στόχο είχαν να εμπνεύσουν τους επαγγελματίες κομμωτές ώστε να παραμείνουν δημιουργικοί και ταυτόχρονα να τους προετοιμάσουν για το restart των επιχειρήσεων τους.

 

Γιώργος Ματέλλας - Salon Emotion Developer

Ο κομμωτής πλέον καλείται να αναπτύξει κι άλλους ρόλους πέρα από την ίδια του την τέχνη για να γίνει ανταγωνιστικός, τόσο αυτός όσο και η επιχείρησή του.  Ένας από τους βασικούς ρόλους που καλείται να αναπτύξει είναι του επιχειρηματία, με όλες τις δεξιότητες με τις οποίες αυτός ο ρόλος συνδέεται.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΟΜΑΔΑΣ - πώς θα αναδείξω τον καλύτερο εαυτό σε καθέναν από τους συνεργάτες μου, πώς θα οργανώσω την ομάδα μου σαν ένα σύνολο

SOCIAL MEDIA - πώς θα αξιοποιήσω τις σελίδες για προβολή του κομμωτηρίου, της δουλειάς και της ομάδας μου, πώς θα ενημερώνω τις πελάτισσές μου

ΚΕΡΔΟΦΟΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ - έχω τον σωστό τιμοκατάλογο, τι κερδίζω ανά υπηρεσία, είναι παραγωγική η ομάδα μου

ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ & BRANDING ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟΥ - πώς θα συνδεθώ σωστά με τις πελάτισσες και την αγορά που δραστηριοποιούμαι, τι να κάνω για να κερδίσω και να διατηρήσω πελάτες, πώς θα αυξήσω τη μέση απόδειξη

ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟ ΑΓΓΙΓΜΑ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ - πώς θα τονώσω ψυχολογικά τα άτομα στο χώρο μου, χαρίζοντας την απόλυτη εμπειρία επίσκεψης (ομάδα, πελάτες).

 

Μαρίνα Ζαμζάρα - Communication & Social Media Specialist+ΦΩΤΟ

«Ο αντίκτυπος της πανδημίας ήταν σαρωτικός σε όλα τα επίπεδα· από τον τρόπο που σκεφτόμαστε και λειτουργούμε στο εργασιακό - κοινωνικό περιβάλλον έως τον τρόπο που νιώθουμε, που εκφραζόμαστε και που επικοινωνούμε. Σε μια τόσο πρωτοφανή κρίση, είδαμε την ανθρωπότητα να προσαρμόζεται γρήγορα και να υιοθετεί νέα ήθη και έθιμα στην επικοινωνία, αναζητώντας την ουσιαστική επαφή, την κατανόηση, το “δέσιμο”.   Έτσι λοιπόν η συζήτηση, τόσο σε προσωπικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο, μεταφέρθηκε στα social media, εκεί που το έδαφος είναι πρόσφορο για άμεση επικοινωνία και αυθεντική έκφραση. Στη L’Oréal Professional Products η επαφή και η επικοινωνία με τους συνεργάτες μας δεν είναι απλά μια προτεραιότητα, είναι η «δεύτερη φύση» μας. Προσαρμοστήκαμε λοιπόν πολύ γρήγορα στα νέα δεδομένα, μεταφέροντας στην ουσία ένα μεγάλο κομμάτι της δραστηριότητάς μας στο digital περιβάλλον και στα social media, τα οποία έγιναν σύμμαχός μας, προκειμένου να βρεθούμε ακόμα πιο κοντά στους συνεργάτες μας, να ακούμε τις ανάγκες τους και να παρέχουμε ενημέρωση όχι μόνο για τις κινήσεις που κάνουμε ως εταιρεία αλλά και για όλες τις εξελίξεις που αφορούσαν στις επιχειρήσεις τους. Παράλληλα, μέσα από εξειδικευμένα σεμινάρια δείξαμε στους συνεργάτες μας πώς μπορούν να αξιοποιήσουν τα social media για να αναδείξουν το καλλιτεχνικό τους ταλέντο και την επιχείρησή τους, για να έρθουν σε επαφή με τις πελάτισσές τους και για να παραμείνουν ενεργοί, δημιουργικοί και επίκαιροι. Είδαμε την επικοινωνία και συγκεκριμένα τα social media ως μια μεγάλη ευκαιρία· μια ευκαιρία για να δώσουμε φωνή και έμπνευση στον κλάδο με δύο τρόπους: φέρνοντας ένα κομμάτι της εκπαίδευσης στα social media, με live sessions τεχνικής και επιχειρηματικής εκπαίδευσης και κάνοντας σημαντικές καμπάνιες, όπως το #istandforpros και το #prosareback, που έφεραν στο επίκεντρο τον κλάδο και την κομμωτική τέχνη και ενθάρρυναν τους επαγγελματίες κομμωτές να ενώσουν τη φωνή τους με υπερηφάνεια, αποδεικνύοντας πόσο δυνατή είναι η κομμωτική κοινότητα. Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πόσο διαφορετικός θα είναι ο κόσμος μας από εδώ και πέρα. Το μόνο σίγουρο, όμως, είναι ότι η δοκιμασία αυτή επιβεβαίωσε ότι ο άνθρωπος πάντα θα έχει ανάγκη τη βαθιά και ουσιαστική επικοινωνία, ακόμα κι αν αυτή δεν γίνεται εκ του σύνεγγυς αλλά μέσα από μια οθόνη ενός κινητού ή ενός laptop».

 

Γιώργος Παπαδάκης - Business Analyst+φωτο

«Κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση: μια δύναμη πωλήσεων που δεν είχε πλέον «πεδίο δράσης». Κινηθήκαμε γρήγορα και αποτελεσματικά -θέλω να πιστεύω- σε δύο άξονες. Πρώτα, κατευθύναμε τους Business Partners μας μέσω του digital, σε μια πυκνή διάδραση και επικοινωνία με τους πελάτες, με στόχο να παραμείνουν οι δεσμοί «σφιχτοί» σε μια δύσκολη περίοδο. Κατόπιν φροντίσαμε για το δικό τους upskilling σε όλα τα επίπεδα: τεχνικό και κυρίως business. Με μια αλληλουχία από διαδοχικά business σεμινάρια μέσω digital πλατφόρμας, καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό να εξελίξουμε τις δεξιότητες ολόκληρης της ομάδας πωλήσεων και το μετασχηματισμό της σε αληθινούς Business Partners. Και αυτό είναι η “προίκα” μας για την οποία νιώθουμε πολύ περήφανοι».

 

 

Διαβάστε αναλυτικά στο τεύχος του Estetica που κυκλοφορεί.