Print this page
NEWS

Η Wella Company ανακοινώνει την Annie Young-Scrivner ως νέα CEO

Πέμπτη, 22 Οκτώβριος 2020 15:15

Η KKR προχώρησε στην ανακοίνωση της Annie Young-Scrivner ως τη νέα Διευθύνουσα Σύμβουλο (CEO) της Wella Company μία από τις κορυφαίες εταιρείες ομορφιάς στον κόσμο με εμβληματικές μάρκες, συμπεριλαμβανομένων των Wella Professionals, Clairol, OPI, Nioxin, και ghd. Η ανάθεση θα τεθεί σε ισχύ μετά το κλείσιμο της ήδη ανακοινωθείσας συναλλαγής στην οποία η KKR αποκτά το 60% της Wella από την Coty Inc. (NYSE: COTY) ("Coty").

 

 

Η κα. Young-Scrivner εντάσσεται στο δυναμικό της Wella Company από τη GODIVA Chocolatier («GODIVA») όπου υπηρέτησε ως Διευθύνουσα Σύμβουλος τα τελευταία τρία χρόνια. Η θητεία της στη GODIVA χαρακτηρίζεται από επιτυχημένη ανάπτυξη μέσω της επέκτασης σε νέα κανάλια και κατηγορίες, καθιστώντας την εμβληματική μάρκα περισσότερο προσιτή στους καταναλωτές και παράλληλα τιμώντας την κληρονομιά της. Η κα. Young-Scrivner συνετέλεσε δυναμικά στην ενδυνάμωση των γυναικών μέσα από εταιρικά προγράμματα της GODIVA που είχαν κοινωνικό αντίκτυπο, ενώ οδήγησε στην ενίσχυση των ψηφιακών δυνατοτήτων της εταιρείας, καθιστώντας αυτές ως κρίσιμο στοιχείο για την εξέλιξη της μάρκας.

Κατά τη διάρκεια της τριακονταετούς επαγγελματικής πορείας της, η κα. Young-Scrivner έχει επιδείξει αξιοσημείωτη αποτελεσματικότητα στην ανάπτυξη εμπορικών σημάτων, ψηφιακών δράσεων και εξέλιξη ταλέντων σε διάφορα εμπορικά κανάλια. Έχοντας εργαστεί σε περισσότερες από 30 χώρες σε όλο τον κόσμο, φέρνει μια βαθιά κατανόηση των παγκόσμιων αγορών. Πριν από τη GODIVA, η κα. Young-Scrivner δραστηριοποιήθηκε για επτά χρόνια σε μια σειρά ανώτερων θέσεων στην Starbucks Corporation («Starbucks») όπου βοήθησε στην αναβάθμιση της εμπειρίας των καταναλωτών με την μάρκα, ενώ παράλληλα οδήγησε την εταιρεία με καινοτομία σε διψήφια ανάπτυξη. Η ηγεσία της στην ψηφιακή εποχή και τα προγράμματα επιβράβευσης αφοσίωσης καταναλωτών βοήθησε την εμπορική δραστηριότητα της Starbucks σε ολόκληρο τον κόσμο και την αλληλεπίδραση με τους πελάτες της με πιο ουσιαστικούς τρόπους.

Ξεκίνησε την καριέρα της στην PepsiCo Inc., όπου κατείχε ανώτερο ηγετικό ρόλο στις πωλήσεις, το μάρκετινγκ και τη γενική διεύθυνση κατά τη διάρκεια της 19ετούς θητείας της. «Δεδομένης της διευρυμένης εμπειρίας της Annie σε συνεργασία με επιχειρήσεις B2B και B2C παγκοσμίως, αλλά και την εκ βαθέως κατανόηση και ενσωμάτωση της ψηφιακής εποχής σε βιομηχανίες που επικεντρώνονται στον καταναλωτή, είμαστε σίγουροι ότι θα βοηθήσει να ξεκλειδώσουμε τη πραγματική δυναμική του χαρτοφυλακίου της Wella Company», δήλωσε η Nancy Ford, Διευθύνουσα Σύμβουλος της KKR στο Americas Private Equity business.

«Έχω την τιμή να συμμετέχω στην Wella Company σε μια τόσο σημαντική στιγμή στην ιστορία της, καθώς γιορτάζει τα 140 χρόνια της Wella, τη 40η επέτειο της OPI, την 20η της ghd, καθώς και τη γέννηση της weDo / Professional», δήλωσε η κα. Young-Scrivner. «Θαυμάζω εδώ και καιρό το πάθος της εταιρείας για την υποστήριξη των συνεργατών της, πολλοί από τους οποίους είναι μικρές επιχειρήσεις. Η οικογένειά μου είχε πολλές μικρές επιχειρήσεις, από εστιατόρια έως καταστήματα λιανικής και χώρους περιποίησης & ευεξίας.

Το επιχειρηματικό πνεύμα είναι έμφυτο στο DNA μου και γι’ αυτό έχω τεράστιο σεβασμό για τους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων, όπως τα 250.000 κομμωτήρια και καταστήματα παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών περιποίησης άκρων που εξυπηρετούμε σήμερα.» Η σημερινή Πρόεδρος των εμπορικών τμημάτων Coty Professional και Retail Hair, Sylvie Moreau, θα παραμείνει στο ρόλο της έως ότου ολοκληρωθεί η συναλλαγή μεταξύ KKR και Coty. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Sylvie που άφησε πίσω της μια υπέροχη κληρονομιά, μια αξιοσημείωτη ομάδα και ένα στέρεο θεμέλιο πάνω στο οποίο θα αναπτυχθούμε», δήλωσε η κα Young-Scrivner.

«Ήταν ένα καταπληκτικό ταξίδι. Λατρεύω αυτήν τη βιομηχανία, τους ανθρώπους της, τις μάρκες μας και πάνω απ’ όλα, τις ομάδες μου σε όλο τον κόσμο. Η αποχώρηση είναι η πιο δύσκολη απόφαση της καριέρας μου, αλλά πιστεύω ότι η αποστολή μου στη Wella έχει εκπληρωθεί. Ο επαναπροσδιορισμός της Wella ως ανεξάρτητη εταιρεία θα είναι η κληρονομιά μου. Είμαι πολύ περήφανη για αυτό που έχουμε επιτύχει μαζί, και ευχαριστώ βαθιά την #wellafamily που με αντάμειψαν με την εμπιστοσύνη και την υποστήριξή τους, εδώ και πολλά χρόνια», δήλωσε η κυρία Moreau. «Αισθάνομαι καλά διότι αφήνω αυτόν τον οργανισμό σε πολύ καλά χέρια.

Η Annie είναι μία θαυμάσια ηγέτιδα που πιστεύει στη δύναμη των ανθρώπων και θα φέρει μία νέα ματιά στον οργανισμό και στην Ομάδα Ηγεσίας, καθώς ξεκινά η εταιρεία το επόμενο κεφάλαιο της ως Wella Company», κατέληξε. Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η εταιρεία Wella Company θα λειτουργεί ως αυτόνομη εταιρεία με τη δική της διοικητική ομάδα και δικές της λειτουργικές δομές σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Wella Company θα αποτελείται από τα περιουσιακά στοιχεία των επιχειρήσεων Coty Professional και Retail Hair, συμπεριλαμβανομένων των επωνυμιών Wella Professionals, Clairol, OPI, Nioxin και ghd, τα οποία αποτιμώνται σε 4,3 δις δολάρια, βάσει των όρων της συναλλαγής. Η KKR θα κατέχει το 60% της εταιρείας και η Coty θα κατέχει το υπόλοιπο 40%.

Ως Διευθύνουσα Σύμβουλος, η κα. Young-Scrivner θα αναφέρεται στο Διοικητικό Συμβούλιο της Wella Company. Η αυτόνομη εταιρεία Wella Company αναμένεται να έχει περίπου 6.000 εργαζομένους και να παραμείνει κορυφαίος παγκόσμιος παίκτης στον κλάδο της επαγγελματικής ομορφιάς, εξυπηρετώντας πάνω από 250.000 κομμωτήρια και καταστήματα παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών περιποίησης άκρων σε περισσότερες από 100 χώρες και εξυπηρετώντας καταναλωτές παγκοσμίως μέσω των εμβληματικών εμπορικών σημάτων της. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του ημερολογιακού έτους.