top news

Interviews

ΝΙΚΟΣ ΚΕΦΑΛΑΣ, HCF

Παρασκευή, 12 Φεβρουάριος 2021 13:18

 

O Νίκος Κεφάλας είναι ο νέος πρόεδρος της Haute Coiffure Française - Τμήμα Ελλάδος και μιλά στο Εstetica Hellas για το όραμα και τους στόχους της καλλιτεχνικής ομάδας.

 

 

 Τι σημαίνει Haute Coiffure Française;

 

Η αρχή έγινε το 1945 στο Παρίσι, όπου κομμωτές υψηλού επιπέδου δημιουργούν ένα καλλιτεχνικό club, τη Haute Coiffure Française. Από το ξεκίνημά της, μέλη της ήταν κομμωτήρια με κύρος, που χτένιζαν την υψηλή κοινωνία στο Παρίσι. Αμέσως το club δημιουργεί δυνατή επαγγελματική εικόνα, ελκύει διεθνή πελατεία, με αποτέλεσμα στην πορεία του χρόνου να εξαπλωθεί και στο εξωτερικό, κάνοντας μέλη κομμωτές από όλες τις ηπείρους, ενώ γίνεται πόλος έλξης για τους μεγάλους κομμωτές, που βρίσκουν την αναγνωσιμότητα μέσα από αυτό το «ελιτίστικο» club. Σήμερα αριθμεί 1.500 κομμωτήρια σε όλον τον κόσμο.

 

Ποια είναι η παρουσία της στην Ελλάδα;

 

Τα μεγαλύτερα ονόματα της κομμωτικής στην Ελλάδα ήταν ενεργά μέλη του Ελίτ Club της Haute Coiffure Française στο Παρίσι, από τα τέλη της δεκαετίας του ’40. Το 1983, αποφάσισαν να ιδρύσουν το Ελίτ Club της Haute Coiffure Française - Τμήμα Ελλάδας. Η Haute Coiffure Française εκπροσωπείται από το ελληνικό club της και προσφέρει στα μέλη της το κύρος των μεγαλύτερων δημιουργών κομμωτικής, μόδα και τάσεις σε avant-premiere. H καλλιτεχνική ομάδα της Haute Coiffure Ελλάδας αποτελείται από καταξιωμένους κομμωτές, με υψηλό δείκτη τεχνικής κατάρτισης, που έχουν την ικανότητα να παρουσιάζουν σε επίπεδο υψηλής κομμωτικής, με παρουσιάσεις σε όλη την Ελλάδα και με μεγαλύτερες στιγμές τις παρουσιάσεις στο Carrousel du Louvre. Από το Ελληνικό Club σε όλα αυτά τα χρόνια έχουν περάσει τεράστια ονόματα Ελλήνων κομμωτών. Ένας σημαντικός επίσημος παρτενέρ από την αρχή αυτής της περιπέτειας είναι η L’Oreal Professionel. Στα Hair Awards 2019, που διοργάνωσε το Estetica Hellas, βραβεύτηκε ως καλλιτεχνική ομάδα της χρονιάς και φέτος είναι υποψήφια στο International Hairdressing Awards.

 

Το νέο Διοικητικό συμβούλιο στην Ελλάδα έχει νέο πλάνο;

 

Το νέο Διοικητικό συμβούλιο αποτελείται από κομμωτές-μέλη, με εμπειρία ετών σε όλους τους τομείς δράσης του Ελληνικού Club. Με νέο ανανεωμένο πλάνο και πλαίσιο λειτουργίας, σύγχρονο στις απαιτήσεις της σημερινής εποχής δημιουργούμε πλέον και την Haute Coiffure Ελλάδας. Δεν είναι κάτι ξαφνικό. Το δουλεύαμε πολύ καιρό. Έχουμε διπλό ρόλο πλέον: να αναδείξουμε την Haute Coiffure Ελλάδας με νέους ταλαντούχους κομμωτές. Επιλεγμένα μέλη του ελληνικού club θα συμμετέχουν και στη Γαλλική Haute Coiffure. Πάντα να εκπροσωπούμε την Haute Coiffure Française με καταξιωμένους Έλληνες κομμωτές.

 

Ποιο είναι το όραμα και η αποστολή του ανανεωμένου πλέον ελληνικού club;

 

Η φιλοσοφία τη Haute Coiffure Ελλάδας είναι να δημιουργεί μόδα, να οδηγεί τις τάσεις και τις εξελίξεις στην υψηλή κομμωτική. Να είναι σύμβολο κομψότητας και ομορφιάς. Έχοντας σαν πηγή έμπνευσης το Παρίσι, εκεί που χτυπά η καρδιά της μόδας, η Haute Coiffure Ελλάδας βρίσκεται πάντα στην αιχμή των τελευταίων τάσεων των μεγάλων δημιουργών. Στην ουσία, η Haute Coiffure Ελλάδας επαναπροσδιορίζεται ως ένα elite club υψηλής κομμωτικής που εμπνέει μέσα από την κομμωτική τέχνη και ενθαρρύνει όλους τους κομμωτές να κυνηγήσουν το όνειρο, μέσα από την εκπαίδευση και αξιοποιώντας την τεχνογνωσία που φέρνει από το εξωτερικό σε συνδυασμό με το ελληνικό ταλέντο. Η αποστολή της είναι να δώσει όραμα στους κομμωτές, να τονώσει την καλλιτεχνική τους δημιουργία, να ανακαλύψει νέα ταλέντα και να δώσει καλλιτεχνικό και εμπορικό προβάδισμα στα κομμωτήρια-μέλη της. Θέλουμε να είναι μια πηγή νέων ταλέντων, που θα αναδεικνύει νέα ταλέντα, αλλά και θα ελκύει νέα ταλέντα. Που θα αναβαθμίσει την κομμωτική κουλτούρα στην Ελλάδα μέσα από σύγχρονα ερεθίσματα που έχουν να κάνουν με τη μόδα και την τέχνη. Η εκπαίδευση αποτελεί κομβικό σημείο σε αυτό το μονοπάτι και στην ουσία αποτελεί την πυξίδα για κάθε μέλος που επιθυμεί να εξελιχθεί τόσο καλλιτεχνικά όσο και μέσα στην ίδια την ομάδα της Haute Coiffure Ελλάδας.

 

Περιγράψτε μας τις αλλαγές και τη νέα δομή της Haute Coiffure Ελλάδας.

 

Ως νέο Διοικητικό Συμβούλιο αλλά με εμπειρία ετών στο club, εκτός από τις τυπικές θέσεις βάσει καταστατικού, δημιουργήσαμε και νέες θέσεις και έχουμε χωριστεί σε τομείς ευθύνης και εργασίας. Στο σημείο αυτό να σας αναφέρω τα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου αλλά και τον τομέα και τα projects που είναι υπεύθυνοι. Τα projects ελέγχονται για την εξέλιξή τους από εμένα σαν πρόεδρο, όπως επίσης και από τους πρώην προέδρους, Γεωργία Μπάφα, αντιπρόεδρο, και Φάνη Μαστροκώστα, επίτιμη πρόεδρο και υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων, οι οποίες είναι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και σήμερα.

 

 

 

 

Copyright © 2012 | All rights reserved • PAPALIOS KONSTANTINOS & CO - DIRECTION BUSINESS NETWORK | email:info@esteticahellas.gr login | Powered by coolshop

popup - Wisepops - script

cookies - GR