top news

NEWS

ΛΑΜΠΡΟΣ ΓΕΩΡΓΑΤΣΩΝΑΣ, CEO ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ GLYNT- LAGEKON ΚΑΙ FOUNDERΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ NAPOLA

Δευτέρα, 23 Ιανουάριος 2023 14:32

Mιλήσαμε με τον Λάμπρο Γεωργατσώνα, CEO της εταιρείας Glynt- Lagekon και Founderτης εταιρείας Napola, για το πώς καθορίζεται η μετά covid περίοδος.

Πώς ορίζεται η μετά covid περίοδος; Πού πάμε;

Η μετά-Covid περίοδος ορίζεται ως μια νέα περίοδος αναγέννησης, θα έλεγα περισσότερο ως ευκαιρία και λιγότερο ως κρίση -παράξενο θα μου πείτε. Ξέρετε, ο χρόνος είναι κάτω από την αιωνιότητα, πολλά τραγούδια λένε «ψεύτη ντουνιά», επειδή υπάρχει απαξίωση του κόσμου (ειδικά στην περίοδο του κορονοϊού) και επομένως καμιά ψυχική δύναμη και κανένα ψυχικό ελατήριο δεν μας υποχρέωνε να εργαστούμε με το ενεργό πάθος που μας αξίζει.

Τι χρειάζεται για να πειστούμε; Αλήθεια και μόνο! Αν είσαι ειλικρινής, δεν χρειάζεται να πείσεις, βέβαια το «πείθω» συνήθως σημαίνει ότι λέω τη μισή αλήθεια, όταν λέω όλη την αλήθεια, ο μέσος κομμωτής καταλαβαίνει περί τίνος πρόκειται.

Υπάρχει μέλλον στην ανάπτυξη των κομμωτηρίων;

Υπάρχει τρανό μέλλον, γιατί υπάρχει ο πολύ μεγάλος πλούτος των ανθρώπων, των ανθρώπων που έχει ο τόπος μας. Εάν αυτός ο πλούτος δεν αξιοποιηθεί, ο κάθε ιδιοκτήτης κομμωτηρίου δεν μπορεί να φανταστεί καμιά παραγωγικότητα. Άρα το κρίσιμο ποιο είναι; Η σωστή αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, ένας ουμανισμός που θα ξεκινήσει από τη δυναμική των ανθρώπων. Είναι ευκαιρία να κάνουμε νέα αρχή, να αλλάξουμε νοοτροπία. Εξάλλου, ακρογωνιαία, ηθική αρχή κάθε βιώσιμης ενώσεως είναι η εμπιστοσύνη. Αξίζει την εμπιστοσύνη μας όποιος υπηρετεί την καλύτερη δυνατή συνεργασία. Η Glynt- Lagekon είναι μία απ’ αυτές τις εταιρείες. Δεν την αξίζει όποιος κοιτάει μόνο τη δική του ωφέλεια και υπολογίζει απλώς προσχηματικά τους άλλους.

Σκεφτείτε μόνο μήπως συνεργάζεστε με μια τέτοια εταιρεία και δεν το έχετε αντιληφθεί. Γιατί;

Γιατί έτσι τίθεται με έμφαση το ζήτημα της νοοτροπίας, τι εννοούμε να αλλάξουμε νοοτροπία, τι πρέπει να εγκαταλείψουμε; Η νοοτροπία δεν είναι φυσικό ελάττωμα αλλά κακή συνήθεια, κρυστάλλωμα τρόπου ζωής, αγοράς και συμπεριφορών που εγγράφεται ως ψυχική έξη… και τι γίνεται; Οι νοοτροπίες επιβεβαιώνονται στην επανάληψη και «δικαιώνονται» στην ευκολία. Και τώρα στα δύσκολα; Η ευκολία έφερε ευτέλεια και η ευτέλεια μια βουλιμία χωρίς αυτοεκτίμηση, παραδομένη στο φθόνο, την κατεργαριά και την πλεκτάνη, δηλαδή αδιέξοδο και τώρα τι; Διέξοδος είμαστε εμείς οι ίδιοι, συνεχώς «λαχανιάζουμε» πίσω από την επικαιρότητα σαν να πρόκειται κάθε φορά για τη συντέλεια των αιώνων. Παίρνουμε μια ανάσα και επιστρέφουμε στα ίδια, ένα παρόν έξω από εμάς σε ένα παλαιού τύπου σχήμα, που όχι μόνο δεν ανοίγουν προοπτική, αλλά διαβρώνονται τα πάντα. Για να κερδίσεις το στοίχημα προοπτικής και να τρέφεις το διέξοδο σε ευκαιρία, οφείλεις να πάρεις απόσταση από τους περιορισμούς των συγκυριών και να κάνεις άλλα πράγματα με διαφορετικούς όρους. Δηλαδή ενδυναμώνεται όποιος αφομοιώνει τη λογική της επικοινωνίας, μεταξύ όμοιων και μεταξύ διαφορετικών. Δυστυχώς, οι νοοτροπίες πεισμώνουν και αντιστέκονται σε συνθήκες ανασφάλειας και χαλαρώνουν σε συνθήκες ευημερίας και προόδου. Αν δεν θέλουμε πρόσωπα παθητικά υποκείμενα, αλλά ανθρώπους δραστήριους, δημιουργούς ευκαιριών και οριζόντων, οφείλουμε να συνδυάσουμε την ανθρωπολογική παράμετρο και το ταλέντο.

Tι είναι το ταλέντο και πού το συναντάμε;

Το ταλέντο είναι να φτιάχνεις κάτι εκ του μηδενός, όχι εκ του όντος. Είναι κάτι που το κουβαλάμε επειδή το έχουμε. Στο δρόμο μπορείς να το βρεις, αλλά και να το χάσεις. Το ταλέντο δεν πάει ποτέ με τη φύση. Χρειάζεται; Δεν είναι απαραίτητο, γιατί εάν ήταν απαραίτητο, θα πηγαίναμε χαμένοι. Στο ταλέντο υπάρχει έλλειψη, αν είχαμε όλοι ταλέντο, δεν θα υπήρχε ταλέντο!

Σήμερα η ευκαιρία - πρόβλημα είναι παγκοσμίως τοπική. Τι θα λέγατε;

Άνοιξε τις πόρτες σου και αξιοποίησε την πραγματικότητα! 11 εκατομμύρια άνθρωποι χρειάζονται υπηρεσίες κομμωτηρίων και προϊόντα. Δώστε το καλύτερο που μπορείτε, λειτουργήστε θεραπευτικά και με αυτοπεποίθηση, αρκεί να το πιστέψετε! Δημιουργήστε ένα νέο χάρτη δραστηριοτήτων, υπηρεσιών και δώστε εκεί τη μάχη. Απομακρύνετε την εικόνα του ελλειμματικού εαυτού που προσπαθείτε να τη συμπληρώσετε με μία φαντασίωση ενός αδιανόητου τίποτα.

Τι σημαίνει αδιανόητο τίποτα; Σημαίνει συμπεριφορές 30 ετών και 30 ημερών, όπου ζούμε ένα καταιγισμό πρωτοφανών εξελίξεων, που κάνεις δεν ξέρει στην πραγματικότητα που θα βγει όλο αυτό. Όλο αυτό συνθέτει το αδιανόητο τίποτα, πρέπει να δούμε πού πάμε. Σχεδόν βρισκόμαστε σε κινηματογραφικό χρόνο. Δεν έχεις προλάβει να σκεφτείς καλά-καλά τι έγινε και καλείσαι να πεις τι πρέπει να γίνει, όταν υπάρχει ταχύτητα χρόνου υπάρχουν ανάγκες αλλαγής. Όταν δεν υπάρχει ανάγκη αλλαγής, ο χρόνος μένει στάσιμος. Τώρα όμως ο χρόνος τρέχει.

Και τι κατεύθυνση βλέπετε;

Η κατεύθυνση δίνετε πάντα από το βαθμό της αυτοπεποίθησης. Επομένως, το πρόβλημα σήμερα είναι κατεξοχήν το ηθικό των κομμωτών, ένας συνδυασμός κατεύθυνσης και αυτοπεποίθησης δημιουργεί τη θετική αλλαγή, η αλλαγή αυτή μπορεί να προέλθει και με τρόπους που δεν φανταζόμαστε. Τι δίνει αυτοπεποίθηση σήμερα; Τη δυσκολία την προσπερνάς με αυτοπεποίθηση. Αυτοπεποίθηση σήμερα δίνει κάθε φορά το ενδιαφέρον για τον άλλον, όσο υπάρχει ενδιαφέρον μόνο για μένα και την επιβίωσή μου, τότε η αυτοπεποίθηση γκρεμίζεται. Συνεπώς, ενδιαφερθείτε για το προσωπικό σας, τους συνεργάτες σας, τους πελάτες σας. Στρατηγική ανάπτυξης και αλληλεγγύης. Η αδιαφορία, η οποία αποτελεί το ψυχολογικό υπόστρωμα αυτού του πολέμου, μπλοκάρει το συναίσθημα προς τον άλλο άνθρωπο. Είστε κομμωτές, απελευθερώστε το συναίσθημα! Κλείνοντας, αγαπητή κ. Ανδρεώλα, θα ήθελα να σας μεταφέρω ότι στην κομμωτική δεν υπάρχει ποτέ πέρας χρόνου, πρέπει να μην αντιστρέψουμε τη νεωτερική εικόνα του εαυτού της. Μόνο εάν η κομμωτική είναι κλειστή με παρωπίδες η προοπτική τελειώνει. Η προοπτική της είναι δημιουργία, δημιουργία καλλιτεχνική. Όπως δεν υπάρχει πέρας χρόνου για την τέχνη και τη σκέψη, έτσι δεν υπάρχει και για την κομμωτική. Αρκεί οι δυνάμεις, οι οποίες θα κινηθούν προς την κατεύθυνση αυτή, να είναι στο ύψος της δημιουργίας.

Είστε αισιόδοξος;

Απόλυτα, ίσως ζούμε στους πιο ενδιαφέροντες καιρούς της ιστορίας.

Μια ευχή για την εταιρεία σας;

Εύχομαι η Glynt-Lagekon να συνεχίσει να είναι στους opinion leaders της αγοράς, να δίνει άριστα προϊόντα στους κομμωτές και στους πελάτες τους, και να συνεχίσει του χρόνου για 11η φορά στα 16 χρόνια συμμετοχής να είναι η πιο πολυβραβευμένη εταιρεία στην Ευρώπη.

Copyright © 2012 | All rights reserved • PAPALIOS KONSTANTINOS & CO - DIRECTION BUSINESS NETWORK | email:info@esteticahellas.gr login | Powered by coolshop

popup - Wisepops - script

cookies - GR